Ukoliko imate neki psihički problem, ili ste prosto rešili da radite na sebi i menjate nešto u svom životu, Kuća mentalnog zdravlja Epistema vam u tome može pomoći. Da bi naš stručni tim bio u mogućnosti da kreira tretman prilagođen vašim potrebama i stilu života, neophodno je da se obavi jednočasovni razgovor o životnim preprekama na koje ste naišli. U slučaju da ste došli zbog nekog psihičkog problema ili poremećaja, u cilju sveobuhvatnog sagledavanja istog, možda će biti potrebno i da popunite nekoliko upitnika. Ponekad, kada iz tog prvog susreta ne dobijemo dovoljno informacija, zakazaćemo vam kompletno psihološko testiranje u našoj ordinaciji. Kada prikupimo dovoljno podataka, predočićemo vam o kakvom psihičkom poremećaju se radi, i pojasniti sve što treba da znate o tome. Nakon toga ćemo vam predložiti individualni plan tretmana. Ukoliko, na drugoj strani, dolazite samo zbog potrebe da radite na sebi, nakon upoznavanja sa vama u tom prvom razgovoru, predočićemo vam psihoterapijske opcije koje vam stoje na raspolaganju za taj poduhvat.

Ukoliko optimalno rešenje za vaš problem bude takvo da uključuje lekove, stručni tim Episteme će vam predložiti odgovarajuću terapiju i detaljno vam objasniti na koji način ovi lekovi mogu da pomognu rešavanju tog problema, ali i upozoriti vas na neželjene efekte koji mogu da se pojave. Ako pak tokom konsultacija sa našim stručnim timom dođete do zaključka da je kombinacija lekova i psihoterapije adekvatnije rešenje, dogovorićete se i u vezi sa dinamikom psihoterapijskih seansi. Lekar specijalista će zatim sačiniti izveštaj koji će sadržati njegovo stručno mišljenje i detaljan opis svega dogovorenog.

Kako bi vam Epistema bila na raspolaganju u svim situacijama kada imate određeno pitanje ili nedoumicu, uključujući i dane vikenda, dobićete kontakt telefon na koji se možete obratiti u bilo koje doba dana ili noći.